GR 83 Camí del Nord, de Riells del Montseny a Arbúcies

Aquest sender recupera el traçat que seguiren milers d’exiliats entre el gener i febrer de 1939, fugint cap a França pel Coll de Malrem. Alhora recupera els camins que varen servir de pas 
gr83 riells_arbucies 
per a molts oficis: minaires, portadorers, traginers, transhumants, moliners, etc.
Comença a la platja del Callao de Mataró i s’enfila seguint el meridià cap al nord, travessant les comarques del Maresme, Vallès Oriental, la Selva, la Garrotxa, el Ripollès, el Vallespir i el Conflent.
El tram que farem s'inicia a l'estació de Riells-Viabrea. Anem fins la carretera de Gualba, que deixem tot seguit per agafar la pista a Sant Llop.

Sant Llop de Viabrea. De l’aparcament de l'ermita surt una pista de terra que agafem. Hi ha infinitat de trencants, però ens guiem per un dipòsit metàl·lic que es veu de lluny.

Antic abocador amb un rètol que indica que està clausurat. Entrem ara en el Parc Natural del Montseny. Anem seguint la pista principal fins una cruïlla que es desvia a l’esquerra amb una forta pujada. En aquest punt deixem la pista principal i agafem el camí de la dreta que baixa i planeja.

Can Roig i carretera. Podem seguir la carretera, però just abans d'arribar a Can Roig, agafem una pista a l'esquerra que s'enlaira. Anem vorejant Can Rumia per l'esquerra fins situar-nos a la part superior de la finca. Un petit corriol desemboca en una pista ampla. L'agafem a la dreta. Seguim la pista uns minuts i abans d'arribar a la carretera agafem a l'esquerra un corriol que puja, desemboca en una nova pista que agafem a la dreta i ens condueix a Riells per l'antic hostal.
Riells (480 m). Agafem la carretera de Breda i el trencant que va a la fonda Marlet. Quan hem vorejat la fonda, agafem una pista a l'esquerra que s'enlaira. L’antic camí passava per davant mateix de Can Pelegrí.

Després del trencant a Can Llop i abans d'arribar a can Breta, deixem la pista principal i agafem l'antic camí de ferradura que surt a l'esquerra de la pista.

Sant Climent (680 m). Prop hi ha restes d'una ermita. Ara hi construeixen un gran edifici. Veiem una altra fita del camí Riells-Arbúcies i agafem el camí que baixa a la dreta. Entrem ja al terme d'Arbúcies. El camí ben aviat baixa a l'esquerra en direcció a Arbúcies que es divisa al fons.

A l'esquerra del camí divisem la Casanova d'en Torrent. Arribem a una pista que deixem tot seguit per un camí que baixa a la dreta. A l'esquerra del camí hi ha una bassa.

Can Roc. Hi passem pel davant i anem seguint la pista. Tot seguit ve una cruïlla on agafem el camí de la dreta, que baixa. Tot seguit trenquem a l'esquerra que encara baixa més.

Arribem al Prat del Moré. Just abans d'entrar al prat, veiem una altra fita del camí. Cal travessar el prat per trobar el camí a l'altre costat. Sortim del Parc Natural del Montseny.

Hem atravessat un petit rieral (de Can Torrent). Pugem per la dreta. Seguim a l'esquerra una antiga feixa amb pins plantats i arribem tot seguit a una pista, que travessem per entrar a Arbúcies. Passem pel costat d'una granja i travessem un rieral. Quan arribem a la primera casa, agafem un rieral que puja. Seguim el camí del rec de la Plana.

Passem per Can Francàs i la bassa d'en Rascla. Just passada aquesta hi ha un camí que ens porta al centre d'Arbúcies (285 m). Si continuem pel rec, el camí s'anomena ara de la Font del Ferro.

Al restaurant Can Mariano de Breda  (972870913) podreu esmorzar o dinar, també podem deixar els cotxes a l'aparcament que té i començar la ruta per la carretera de Breda a Riells.

Restaurant CANMARIANO 972870913 

Font:web Ajuntament Arbucies

Restaurant Can Mariano de Breda